Even voorstellenEven Voorstellen


Ik ben Karin de Jager geboren in '65. Ik heb zelf dyslexie en add, maar dat werd pas na een jarenlange zoektocht ontdekt. Vanaf 2008 ben ik coach geworden. Mijn post-HBO opleiding hiervoor heb ik gevolgd bij de Alba Academie.


Bij mij was het helemaal niet zo duidelijk dat ik dyslexie en add heb. Ik kon me altijd redelijk redden op school, vooral omdat thuis altijd veel nog eens werd uitgelegd met veel geduld en tekeningetjes. Maar tijdens de dyslexietest besefte ik weer hoe veel moeite ik heb moeten doen om te leren lezen en schrijven.


Heel mijn leven bleef ik moeite hebben met het onthouden van namen, van wat ik had gelezen (nieuwe stof kan ik alleen onthouden als ik een uittreksel maak). Maar ook wat ik net had gedacht, waar ik mijn spullen heb gelaten, hoelang ik ergens over heb gedaan, deze laatste drie horen meer bij add.


Via de Havo ging ik naar de HAS (Hogere Agrarische School) waar ik tuinbouw heb gestudeerd. Daarna nog een jaar plantenveredeling op de Wageningse Universiteit. Ik had mijn eigen manier van studeren gevonden en dat werkte op school. Maar niet op het werk, daar deed ik het niet, vooral eigenlijk omdat ik het maar raar vond dat ik alles eerst in een uittreksel moet overschrijven wil ik weten wat er staat. En dat ik zoveel namen niet kan onthouden.


Ik schaamde me er voor, droeg een geheim met me mee, was constant bang door de mand te vallen, dat anderen er achter zouden komen hoe dom ik eigenlijk was. Ik had een laag zelfbeeld.


Het duurde het 22 jaar met vaak psychologische hulp zoeken, voordat ik er niet via een hulpverlener maar zelf via het internet achter kwam, dat het wel eens met beelddenken te maken zou kunnen hebben, en via beelddenken kwam ik op dyslexie en add. Daarvoor ben ik getest en heb ik een diagnose gekregen.


Dus dat mijn last werd veroorzaakt door een anders zijn, en niet alleen door faalangst en een obsessief met fouten omgaan, zoals ik door hulpverleners te horen kreeg.


De ervaringen tijdens mijn zoektocht en vooral het onbegrip wat ik tegen ben gekomen bij hulpverleners, en het negatieve effect wat dat op me had, hebben me gemotiveerd om me te verdiepen dyslexie en adhd en hoe ik anderen kan helpen.  Andere activiteiten rond dyslexie


Sinds 2007 ben ik werkzaam bij de telefonische hulpdienst (dyslexielijn) van de vereniging Impuls-Woortblind en sinds 2009 leid ik samen met 2 anderen bijeenkomsten voor volwassenen met dyslexie www.impulsenwoortblind.nl


Ook geef ik voorlichting als ambasadeur van het project European Brain Employers

www.europeanbrainsatwork.nl en ben lid van de Ondersteuningsgroep Dyslexie en de Wetenschapscommissie van Impuls-Woortblind. Ik heb een aantal cursussen gevolgd over coaching en dyslexie via de EU. De cursus Werken Met Eigen Ervaring gevolgd. En ben vanaf 2010 lid van het ADHD Netwerk www.adhdnetwerk.nlWil je meer van me weten kijk dan op LinkedIn

‚Äčhttps://www.linkedin.com/in/karin-de-jager-527a8014/  


Of bel me vrijblijvend: 06-234 06 568